Kompetencije
- Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće namirnice i postupke u pripremi i tehnologiji spravljanja jednostavnih slastica te sudjelovati u pripremnim poslovima spravljanja složenih slastica.
- Koristiti uređaje, alate i sredstva za jednostavne poslove u zanimanju slastičara/ke na ispravan i siguran način.
- Primijeniti pravila i postupke za održavanje osobne higijene, higijene prostora i pribora.
- Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.
Uvjeti za upis za stjecanje srednje stručne spreme
U program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar/ka mogu se upisati osobe sa najmanje:
- završenom osnovnom školom
- navršenih 15 godina
- liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju slastičar/ka
Trajanje programa i načini izvođenja nastave
Program osposobljavanja u trajanju od 170 sati realizirat će se redovitom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 45 sati izvodi se u učionici ustanove, a vježbe u trajanju od 25 sati i praktični dio programa u trajanju od 100 sati se izvodi u ugostiteljskom objektu ili registriranom obrtu za pripremu slastica.