Cilj obrazovanja
Odgoj i obrazovanje polaznika za zanatsku i industrijsku pekarsku proizvodnju. Završeni polaznik bi trebao biti osposobljen za samostalno obavljanje radnih postupaka te bi trebao ovladati znanjima i vještinama vezanim uz zanimanje – pekar/ica.
Većim brojem sati praktičnog rada polaznik treba razvijati komunikacijske sposobnosti, odnos prema vlastitim rezultatima rada, razvijati radne navike te usvojiti navike za čuvanje sredstava rada i radne okoline.
Kompetencije:
Uvjeti za upis za stjecanje srednje stručne spreme
Uvjeti za upis u program prekvalifikacije
Za polaznike koji se upišu u program prekvalifikacije izvršit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe škole koju su prethodno završili. Pri tom će se utvrditi:
Prije početka izvođenja nastave svaki polaznik dobiva Rješenje o razlikovnim i dopunskim ispitima, iz kojeg je vidljivo koji mu se predmeti priznaju i koje obveze ima u svezi svladavanja programa prekvalifikacije.
Trajanje programa i načini izvođenja nastave
Program za stjecanje srednje stručne spreme/prekvalifikacije za zanimanje pekar/ica izvodi se u trajanju od 3405 sati, konzultativno-instruktivnom i/ili dopisno – konzultativnom nastavom
Za polaznike koji se upišu u program prekvalifikacije izvršit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe škole koju su prethodno završili. Pri tom uvidu utvrdit će se:
Broj sati svakog pojedinog nastavnog predmeta iznosi 50% od broja nastavnih sati propisanih nastavnim planom za redovito obrazovanje.
Praktična nastava i vježbe izvode se u fondu sati propisanim nastavnim planom za redovito obrazovanje.